22 februari bryggde jag en ny batch utav det som från början bara var ett hopplock utav de "småskvättar" malt och humle jag hade låg och som sen visade sig bli en riktigt bra öl, Another kind of...Saison.
De ändringar jag gjorde var att jag skippade sockret för att hålla nere alkoholnivån, annars bara ett uppskalat recept utav ursprunget.
Såhär ser receptet ut:
16 liter
5,9 %
OG: 1.056
Malt och extrakt:
3,00 kg - Pilsnermalt
1,50 kg - Vetemalt
0,30 kg - Cara Pale
Mäskningsschema:
64°c i 75 min
Humle:
60 min - 12g Magnum (14,3%)
20 min - 20g Tettnanger (2,3%)
5 min - 40g Tettnanger (2,3%)
0 min - 60g Tettnanger (2,3%)
Jäst:Mangrove Jack´s - M27 Belgian Ale Yeast
Övrigt:
1 krm Protafloc 20 min ifrån kokslut
6,5 g/l socker för kolsyrejäsning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar